Ajankohtaista

4 vinkkiä Ohjaamo-yhteistyöhön

4 vinkkiä Ohjaamo-yhteistyöhön

NAL-paikallisyhdistys, kiinnostaako yhteinen toiminta Ohjaamojen kanssa? Tältä näyttää onnistunut yhteistyö nuorten asumisen kentällä.

Ohjaamojen ja NAL-paikallisyhdistysten yhteistyötä ovat suitsuttaneet niin ministerit kuin asumisneuvonnan ammattilaiset. Eikä syyttä –  yhdistämällä voimansa Ohjaamot ja NAL-yhteisö ovat pystyneet tarjoamaan neuvoa asumisen asioissa yhä useammalle nuorelle.

Mutta miltä yhteistyö näyttää käytännössä? Keräsimme NAL-paikallisyhdistysten parhaat vinkit yhteiseen toimintaan

1) Järjestä asukashaastatteluja Ohjaamossa. Haastattelut hoituvat mukavasti hyvissä tiloissa. Samalla nuori tutustuu Ohjaamon palveluihin ja työntekijöihin, ja löytää tarpeen tullen takaisin neuvonnan piiriin. Kaikki osapuolet voittavat!

2) Toteuta vuokranantajamessut. Tilaisuus järjestetään Ohjaamon tiloissa ja paikalle kutsutaan vuokranantajia ja nuoria. Vuokranantajilla on mahdollisuus esitellä nuorille asuntojaan ja nuori voi puolestaan hakea kämppää paikan päällä. Samalla nuori saa neuvoja vuokrasopimusta ja muuttoa koskeviin kysymyksiin paikallisyhdistyksen ja Ohjaamon työntekijöiltä.

3) Perusta rahaklubi. Klubiin osallistuvat nuoret pääsevät laatimaan henkilökohtaisen taloussuunnitelman ja konkreettiset, realistiset tavoitteet esim. velkojen poismaksamiseen, omien taloudenhallinnan taitojen kehittämiseen tai vaikka sijoittamiseen ja säästämiseen. Tukena toimivat muut osallistujat ja NAL-paikallisyhdistyksen sekä Ohjaamon työntekijät. Jokainen osallistuja voi itse määritellä, miten avoimesti haluaa omista talousasioistaan keskustella.

4) Kutsu verkostot koolle. Järjestä yhdessä Ohjaamon kanssa säännöllisiä tapaamisia, joihin kutsutaan kaikki alueen nuorten asumisen parissa työskentelevät ammattilaiset. Tapaamisissa jaetaan tietoa nuorten asunnottomuudesta, asumisneuvonnasta ja sovitaan monialaisesta yhteistyöstä ja kunkin tahon vastuualueista. Lisäksi voidaan sopia asuttamisen ja asukasvalinnan hyvistä käytännöistä, tarjota tietoa alueen vuokranantajista sekä kehittää palveluohjausta.

Lisää NAL-yhteisöltä kerättyjä yhteistyöesimerkkejä löydät tästä koosteesta.

Katso myös webinaari aiheesta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olet tässä