Muutto omaan kotiin

Muuttajan muistilista


 

Tee muuttoilmoitus

Muuttoilmoituksella siirrät yhteystietosi virallisesti uuteen osoitteeseen. Ilmoitus tulee tehdä viimeistään viikon kuluttua muutosta. Voit tehdä ilmoituksen sekä postille että maistraatille osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi. Ilmoita myös töihin, opiskelu- ja harrastuspaikkoihin sekä pankkiin ja lehtien tilaajapalveluihin osoitteenmuutoksestasi.

 

Ilmoita muutostasi talon huoltoyhtiölle tai isännöitsijälle

Kun ilmoitat muutostasi, sinut lisätään talonkirjoihin, saat nimesi rapputauluihin ja oveen. Sinut on lupa päästää sisään, jos avain unohtuu. Huoltoyhtiön yhteystiedot ovat porraskäytävän ilmoitustaululta.

 

Tee kuntotarkastus

Käy muuton yhteydessä vuokranantajasi kanssa läpi mahdolliset asunnossa olevat viat tai puutteet. Näin sinua ei voida myöhemmin syyttää edellisen asukkaan jäljistä.

 

Hanki kotivakuutus

Kotivakuutus on pieni satsaus: ilman sitä kaikki kodin materiaalivahingot menevät asukkaan omasta pussista. Vakuutuksen voi tilata vakuutusyhtiöstä.

 

Solmi sähkösopimus

Hanki sähkösopimus heti kun tiedät muuttopäivän, jotta sähköt on muuttaessa varmasti kytketty. Sopimuksen voi solmia hyvissä ajoin, mutta aloittaa vasta muuttopäivänä.

 

Hanki nettiyhteys

Uudemmissa asunnoissa laajakaistayhteys kuuluu vuokraan, mutta yleensä se täytyy hankkia itse. Nettiyhteyden voi hankkia samoilta operaattoreilta kuin kännykkäliittymät. Muista vertailla hintoja.

 

Tarkista palovaroitin

Palovaroitin on pakollinen kodin varuste. Vaikka itse olisitkin tarkka, vahinko voi tapahtua naapurissa. Tarkasta paristot säännöllisesti.

 

Tarkista vesimaksu

Yleensä vesimaksu sisältyy vuokraan tai omistusasunnon hoitovastikkeeseen, mutta tarkista asia omasta sopimuksestasi. Useimmiten vesimaksu veloitetaan jokaiselta asukkaalta erikseen.

Olet tässä