Oman talouden hallinta

Mukaan työelämään


 

Mistä apua työnhakuun?

Apua työnhakuun saat TE-palveluiden kautta osoitteessa www.te-palvelut.fi. Sivuilla on neuvoja ansioluettelon ja CV:n (Curriculum vitae) sekä työhakemuksen kirjoittamiseen sekä työhaastatteluun valmistautumiseen. Sivuilla voit selata vapaina olevia työpaikkoja ammattialoittain. Voit myös ottaa käyttöösi työpaikkavahdin, joka lähettää sähköpostiisi työpaikkailmoituksia haluamiltasi aloilta. Sivuilla on paikallisten TE-palveluiden (työ- ja elinkeinotoimistojen) yhteystiedot. Tutustu palveluun ja ole yhteydessä oman paikkakuntasi TE-toimistoon.

Jos mietit itsellesi sopivaa ammattia tai tarvitset vamman tai sairauden vuoksi apua oikean ja sopivan ammatin pohtimiseen, ota yhteyttä paikkakuntasi TE-toimistoon. Sinulle voisi olla apua siitä, että pääsisit esim. työkokeilun kautta tutustumaan toiveammattisi työtehtäviin. Oppisopimuskoulutus on myös vaihtoehto päästä mukaan työelämään ja samalla opiskella mieleistä ammattia.

Internetissä on paljon sivustoja, joiden kautta voit selailla vapaina olevia työpaikkoja. Kaikki työpaikat eivät ole näkyvillä työnhakusivustoilla. Kannattaa tutustua yritysten ja organisaatioiden omiin nettisivuihin ja lähettää työnantajalle avoin hakemus. Kerro avoimessa hakemuksessa osaamisestasi ja kiinnostuksestasi kyseistä työnantajaa kohtaan. Sosiaalisen median kautta sekä juttelemalla ystävien ja tuttujen kanssa voi myös löytyä työpaikkavinkkejä. Muista olla aktiivinen työnhaussa!

 

Lisätietoja

 

Työhakemus

Nuorelle kaikki työkokemus on arvokasta. Kun teet työhakemusta, mieti mitä osaat ja miten markkinoit omaa osaamistasi juuri kyseiselle työnantajalle. Kerro vähättelemättä mitä osaat ja ole rohkeasti persoonallinen, mutta vältä ylilyöntejä. Lue työpaikkailmoitus huolellisesti, pyri vastaamaan siinä annettuihin vaatimuksiin ja noudata annettuja ohjeita hakemuksen toimittamisesta. Hakemuksen liitteenä on hyvä toimittaa myös ansioluettelo, josta käyvät ilmi opiskelut ja työkokemus. Vinkki: googlettamalla internetistä löytyy hyviä malleja työhakemuksen ja ansioluettelon tekemistä varten!

Lisätietoja

 

Olet tässä