Ajankohtaista

Asunnottomien yö 17.10.2017 näyttää asunnottomuuden koko kirjon

 

Asunnottomien yötä vietetään vuosittain 17.10. YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä, jolloin kautta maan vietettävien tapahtumien kautta muistutetaan jokaisen perusoikeudesta vakinaiseen asuntoon eli omaan kotiin.

Vaikka asunnottomuus ilmiönä tunnetaan hyvin, ei sen laajuutta aina voida kartoittaa, ja monelle asunnottomuuden eri muodot jäävät piiloon kliseisen mielikuvan taakse, jossa asunnoton on oman asuntonsa omalla toiminnallaan hukkaan heittänyt yksittäistapaus.

Asunnottomuus koskettaa kuitenkin monia, myös nuoria. Asunnoton voi olla asuessaan vanhempiensa luona väliaikaisesti tai nukkuessaan kavereiden sohvilla. Yli 80% asunnottomista nukkuu tuttavien sohvalla, eikä välttämättä itsekään tiedä olevansa asunnoton. Onkin elintärkeää saada asunnottomien asuntoasiat kuntoon ensin, jotta voi panostaa elämän muihin osa-alueisiin, kuten työllistymiseen. Asunto on useimmiten se ensimmäinen ja tärkein askel oman itsenäisen elämän pyörittämiseen. Ilman asuntoa omaa arkea on lähes mahdoton rakentaa.

Jopa 20 eri paikkakunnalla vietettävä Asunnottomien yö tarjoaa valtavan kattauksen tapahtumia paneelikeskusteluista ruoan jakeluun sekä korva-akupunktioon.

Asunnottomien yön tapahtumia järjestetään myös NAL-yhdistysten toimesta. Esimerkiksi Hyvinkään nuorisoasuntoyhdistys on mukana järjestämässä Hyvinkään Asunnottomien yön tapahtumaan, johon kuuluu mm. vaatejakelua ja kasvoton näyttely. Riihimäen seudun nuorisoasunnot puolestaan osallistuu Riihimäellä järjestettävään tapahtumaan, jossa on luvassa puheiden ja musiikin lisäksi mm. ruokakassien jakoa niitä tarvitseville.

Osallistumalla Asunnottomien yön tapahtumiin osoitat tukesi ja olet mukana tekemässä asunnottomuutta näkyväksi ja sitä kautta kenties myös kehittämään siihen uusia ratkaisuja.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olet tässä