Materiaalit


Etsitkö ohjeita asumiseen? Tutustu muiden nuorten itsenäistymistarinoihin ja tee asumiseen ja oman taloudenhallintaan liittyviä tehtäviä. Tarvitsetko tietoa NAL:n edunvalvontatyöstä tai tutkimuksista? Tutustu materiaaleihimme!

Videot

Tiedätkö miten lattiakaivo tyhjennetään tai hajulukko puhdistetaan? Osaatko vaihtaa sulakkeen tai siivota WC:n? Katso videoilta!

Tehtävät

Mietitkö mitä itsenäinen asuminen tarkoittaa tai miten saat rahat riittämään? Tee asumiseen liittyviä tehtäviä ja opi lisää itsenäiseen asumiseen liittyviä asioita.

 

Oppaat

Etsitkö tietoa itsenäisestä asumisesta ja taloudenhallinnasta? NAL julkaisee vuosittain ilmestyvää Omaan kotiin -opasta. Tutustu myös varusmiehille suunnattuun tietopakettiin ja Tyttöteam-toimintaa käsittelevään oppaaseen.

Koulutusmateriaalit

Tarvitsetko vinkkejä ja ohjeita opetustilanteiden tueksi? Tutustu nuoren asumisen polkuun tai siihen, miten selvitään vuokravelasta.

Toimintamallit

Suunnitteletko nuorten asumiskurssia tai asumisvalmennusta? Mietitkö, miten voisi käynnistää asukastupatoimintaa? Tutustu toimintamalleihimme ja tietopaketteihimme!

 

Edunvalvonta ja vaikuttamistyö

Tarvitsetko vinkkejä vaikuttamiseen ja verkostotyöhön tai vaikkapa vaikuttajatempauksen toteuttamiseen? Tutustu materiaaleihimme ja lue NAL:n julkilausumat ja kannanotot.

Tutkimukset

Haluatko tietää lisää nuorten asumiseen liittyvistä tutkimuksista. Tutustu NAL:n tutkimuksiin sekä muihin alan tutkimuksiin.