Ajankohtaista

NAL-yhteisö esittäytyy: NAL Rovaniemellä montaa rautaa tulessa

 

Rovaniemellä sattuu ja tapahtuu, pienellä porukalla kehitetään jatkuvasti uutta. Innostavien projektien ja arjen perustoiminnan lisäksi Rovaniemen Nuorisoasunnot ry on uudistunut kesän aikana NAL Rovaniemeksi.

Kolmen työntekijän ylläpitämän Rovaniemen paikallisyhdistyksen toiminta on monipuolista – työpäiviin kuuluu yhdistyksen omien talojen nuorten asumisohjauksen- ja neuvonnan lisäksi tuettua asumista, Ohjaamo-päivystyksiä sekä puhelinneuvontaa kaikille asumisen asioissa tukea tarvitseville.

Lisää vipinää kesäkuukausiin on tuonut brändiuudistus: Rovaniemen Nuorisoasunnot ry:stä on tullut NAL Rovaniemi. Nimenmuutoksen ohessa yhdistys on ottanut käyttöönsä NAL-yhteisön ilmeen.

”Brändiuudistuksella vahvistetaan entisestään yhteenkuuluvuuden tunnetta”, NAL Rovaniemen asumisohjaaja Petra Muhonen painottaa.

Voimaa työyhteisöstä ja onnistumisista asiakkaiden kanssa

Asumisohjaaja Petra Muhonen kertoo, että motivaatiota haastavaan työhön tuo tiivis ja mukava työporukka. Rovaniemen paikallisyhdistyksen työntekijät ovat paitsi kollegoita, myös ystäviä.

Yhdistyksen perimmäinen tavoite on yksinkertainen: työllä pyritään varmistamaan, että nuoret pärjäävät itsenäisessä asumisessa. Toiminnalla pyritään tukemaan nuoren voimaantumista, arjenhallinnan sujumista, kypsymistä ja aikuistumista, koska kaikki kuitenkin lähtee kotoa.

Asiakasta pyritään auttamaan käytännön arjen askareissa esimerkiksi sähkösopimusasioissa tai puhelinoperaattorin kilpailuttamisessa ja edullisen liittymän valinnassa. Paljon yhteistyötä tulee tehtyä nuoren verkoston kanssa, mikä käytännössä voi tarkoittaa sitä, että ollaan nuoren kanssa mukana lääkärinkäynnillä.

Petran mukaan suurimman onnistumisen tunteet tulevat siitä, kun nuoren kanssa päästään kulkemaan askel askeleelta kohti sujuvampaa arkea.

”Onnistuminen koetaan, kun asiakastyössä saadaan asioita edistettyä. Lähiaikoina tapahtuneessa asiakaskohtaamisessa oli saatu nuoren kanssa aikaiseksi paljon sellaista, mikä ei muuten välttämättä hoituisi ilman apua, mm. taloudenhallinnan kannalta.”

Nuorten syrjäytyminen ja sosiaaliset ongelmat

Petra kertoo, että pelko sosiaalisia tilanteita kohtaan on vahvasti läsnä monen nuoren elämässä. Eristäytyneisyys, yksinäisyys ja mielenterveysongelmat ovat yleisiä ja niihin pitää puuttua. Pelkoja pyritään purkamaan tukemalla arjen hallintaa ja aktiivisempaa elämää. Nuoria ohjataan ja saatellaan oikeisiin palveluihin.

Petra Muhonen kertoo, että myös eläinavusteinen asumisohjaus on tuottanut hyviä tuloksia. Asumisohjaajan mukana kulkeva koira tai kissa auttaa monta nuorta avautumaan ohjauskäynneillä.

Jatkossa Petra toivoo, että eläintyöpareista tulisi yhä merkittävämpi osa NAL Rovaniemen tiimiä.

”Eläimistä voi olla paljon iloa ihmisille, ja niiden kanssa tehtävä työ voi olla hyvinkin merkityksellistä – sekä asiakkaalle että ohjaajalle itselleen.”

 

Seuraa NAL Rovaniemi Facebookissa ja Instagramissa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olet tässä