Ajankohtaista

NAL-yhteisölle tunnustusta asumisneuvonnan työstä

NAL-yhteisölle tunnustusta asumisneuvonnan työstä

 

Kohtaamo-hanke on palkinnut Nuorisoasuntoliiton asumisneuvonnan edistämiseksi tehdyn yhteistyön ansiosta. Suurin kiitos tunnustuksesta kuuluu NAL:n paikallisyhdistyksille.

Vuoden Ohjaamo-teko palkinto on myönnetty Nuorisoasuntoliitolle (NAL). Kohtaamo-hanke perustelee palkinnon myöntämistä sillä, että NAL:n Onnistu asumisessa –hanke ja paikallisyhdistykset ovat toiminnallaan nostaneet asumisneuvonnan osaksi Ohjaamo-palveluja.

NAL:n kolmevuotinen Onnistu asumisessa -hanke pyrkii lisäämään nuorille tarjottavaa asumisneuvontaa vahvistamalla NAL:n paikallisyhdistysten ja Ohjaamojen välistä yhteistyötä.

Työministeri Jari Lindström (sin.) luovutti palkinnon NAL:lle Rovaniemellä 12. helmikuuta 2018 käynnissä olevan Ohjaamo-viikon yhteydessä.

”Onnistu asumisessa -hanke on edistänyt nuorten asumisneuvonnan palveluja järjestelmällisesti ja tehokkaasti. Ohjaamo-palkinto on hieno tunnustus tuloksekkaasta työstä”, NAL:n toiminnanjohtaja Ville Savilampi sanoo.

Savilampi kiittää projektin onnistumisesta erityisesti NAL:n paikallisyhdistysten työpanosta.

”Tämäkään hanke ei olisi mahdollinen ilman paikallisyhdistysten avointa, ammattitaitoista ja kehittävää työotetta.”

Yhteistyö levittää paikallisyhdistysten osaamista

Asumisneuvonnalla voidaan todistetusti ehkäistä nuorten syrjäytymistä vauhdittavia tekijöitä. NAL:n tuoreen tutkimuksen mukaan asumisneuvonta vähentää esimerkiksi nuorten häätöjä ja maksuhäiriömerkintöjä.

NAL:n paikallisyhdistykset ovat tehneet pitkäjänteistä asumisneuvonnan työtä ympäri Suomea jo vuosien ajan.

”NAL:n paikallisyhdistyksissä on nähty, miten paljon hyvää asumisneuvonnalla saadaan aikaan nuorten elämässä”, Onnistu asumisessa -hankkeen projektikoordinaattori Samuli Liuskari kertoo.

Liuskari painottaa, että yhteistyö Ohjaamojen kanssa on mahdollistanut NAL-yhteisön osaamisen leviämisen entistä laajemmalle.

”Ohjaamojen kanssa tehdyn yhteistyön ansiosta olemme pystyneet jakamaan paikallisyhdistysten osaamista ja siten varmistamaan, että entistä useampi nuori pääsee asumisneuvonnan piiriin.”

Yhteistyö jatkuu entistä vahvempana

NAL:n paikallisyhdistykset ja Ohjaamot ovat työskennelleet yhdessä valtakunnallisen Ohjaamo-toiminnan alkumetreiltä saakka. Onnistu asumisessa -hankkeen myötä yhteistyötä on lähdetty kehittämään ja laajentamaan ympäri Suomea. Hankkeen alaisia yhteisiä projekteja on jo 16 ja uusia yhteistyökuvioita aloitetaan jatkuvasti.

Onnistu asumisessa -hankkeen seuraavassa vaiheessa tuotetaan mallinnus Ohjaamojen nuorten asumisen palvelupolusta. Keväällä 2018 laadittavan mallinnuksen avulla Ohjaamojen ja NAL:n yhteistyötä pystytään kehittämään jatkossa entistä tuloksekkaammin.

Samuli Liuskari toivoo Ohjaamojen ja NAL:n paikallisyhdistysten yhteistyön jatkuvan myös tulevina vuosina.

”Unelmamme on, että kaikilla nuorilla Suomessa olisi mahdollisuus saada asumisneuvontaa omien tarpeidensa mukaisesti. Uskon, että hyvässä yhteistyöhengessä pystymme pääsemään tähän tavoitteeseen.”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olet tässä