Ajankohtaista

NAL: Puoliväliriihessä 5 miljoonaa Ohjaamoille – Kiitos panostuksesta nuorten ohjaukseen

NAL: Puoliväliriihessä 5 miljoonaa Ohjaamoille – Kiitos panostuksesta nuorten ohjaukseen

Hallitus on puoliväliriihessään 25.4. päättänyt osoittaa 5 miljoonaa Ohjaamo-toiminnan jatkamiseksi ja vakiinnuttamiseksi. Ohjaamo-toiminta alkoi kolmivuotisena Euroopan sosiaali- ja investointirahaston rahoittamana hankkeena, jonka tarkoituksena on tarjota alle 30-vuotiaille nuorille palvelut ja ohjaus yhdeltä luukulta. Ensimmäiset Ohjaamot perustettiin vuonna 2015 – ja nyt Suomessa on jo 44.

Nuorisoasuntoliitto ry (NAL) kiittää ministeri Sanni Grahn-Laasosta työstä Ohjaamojen rahoituksen turvaamiseksi ja iloitsee, että hallitus on nähnyt nuorten syrjäytymisen ehkäisyn ja itsenäisen elämän tukemisen tärkeänä. Matalan kynnyksen palvelut ja oikean avun löytäminen ovat avainasemassa nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisyssä. Nuorten itsenäistä asumista ja elämää tukeva NAL on ollut valtakunnallisesti vahvasti mukana Ohjaamoissa alusta lähtien. NAL pitää yhden luukun periaatetta tärkeänä juuri nuorten auttamisessa ja tuo siksi asumisen asiantuntijuutta Ohjaamoiden toimintaan.

NAL haluaa muistuttaa, että kaikessa syrjäytymisen ennaltaehkäisyssä nuoren asuminen on tärkeässä asemassa, ja sitä on tehtävä asunto ensin -periaatteen mukaisesti. Vaikka opiskelu, työ tai sosiaaliset suhteet olisivat kunnossa, on itsenäinen elämä mahdotonta, jos ei tiedä, missä seuraavan yön viettää.

Hallitus linjasi perustavansa ministeriöiden, elinkeinoelämän edustajien ja kolmannen sektorin edustajista koostuvan ohjausryhmän Ohjaamoiden toiminnan tavoitteellisuuden vahvistamiseksi. Nuorisoasuntoliitto toivoo hallituksen osallistavan nuorten asumisen tuntevia tahoja laajasti mukaan ohjausryhmän toimintaan. Nuorten syrjäytymisen ehkäisy on haaste, jonka taklaamiseksi tarvitaan niin julkista, yksityistä kuin järjestösektoria.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Maija Kangasniemi p. 044 7343 373, maija.kangasniemi@nal.fi

Pääsihteeri Minna Vierikko p. 041 5404 777, minna.vierikko@nal.fi

Nuorisoasuntoliitto ry on Suomen johtava nuorten asumisen vaikuttaja. NAL vuokraa koteja työelämässä aloitteleville alle 30-vuotiaille nuorille aikuisille, kehittää ja antaa tukea itsenäiseen asumiseen sekä rakennuttaa nuorisoasuntoja. NAL-yhteisössä on 24 paikallisyhdistystä ympäri Suomen ja seitsemän valtakunnallista jäsenjärjestöä. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olet tässä