Ajankohtaista

Nuorisoasuntoliitto: Yleishyödyllistä asumista nuoret edellä

Nuorisoasuntoliitto ry (NAL) on valtakunnallinen nuorten  asumisen edunvalvoja. NAL  rakennuttaa ja vuokraa nuorisoasuntoja, tarjoaa asumiseen neuvontaa ja sisältöpalveluja sekä valvoo nuorten asumisen etuja. Lisäksi NAL julkaisee Omaan kotiin –opasta itsenäistyville nuorille ja  tuottaa asumiseen ja itsenäistymiseen liittyvää tutkimusta.

Toimintamme on aidosti yleishyödyllistä, eli Nuorisoasuntoliiton vuokraustoiminnan tärkein tavoite on kohtuuhintaisen asumisen tarjoaminen nuorille. Vuokraustoiminnasta kertynyttä varallisuutta ei jaeta omistajille, vaan mahdollinen ylijäämä käytetään asumisen kehittämiseen.

Nuorisoasuntoliitolle on tärkeää, että jokaisella nuorella ympäri Suomen on tasa-arvoinen mahdollisuus kohtuuhintaiseen asumiseen ja kyvyt elää hyvää, itsenäistä elämää. NAL onkin vuosien ajan tehnyt yhteistyötä useiden sellaisten tahojen kanssa, joiden avulla nuorten asumistilannetta ja -osaamista sekä nuorisoasumista on voitu edistää. Yhteistyö Nuorisosäätiön kanssa on nähty luontevana toimintana nuorten asumistilanteen parantamiseksi. Tällaista yhteistyötä on ollut muun muassa yhteisen asuntohakujärjestelmän suunnittelu, nuorten taloudenhallintataitoja vahvistava Mun Talous –hanke sekä sosiaalisen isännöinnin palveluiden tarjoaminen Nuorisosäätiön asuntokohteissa.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n käynnistettyä selvityksen Nuorisosäätiön toiminnasta on Nuorisoasuntoliitossa asetettu kaikki uusi yhteistyö säätiön kanssa odottamaan ARA:n päätöksiä. Jo aiemmin käynnistyneisiin  yhteistyöprojekteihin on osallistuttu sopimusten mukaisesti.

ARA:n selvitys julkaistiin kesäkuun lopussa. Nuorisoasuntoliiton hallitus tulee perehtymään huolellisesti ARA:n julkaisemaan selvitykseen ja tekee seuraavassa kokouksessa päätöksensä yhteistyön tulevaisuudesta.

Lisätietoja:
Maija Kangasniemi
puheenjohtaja, Nuorisoasuntoliitto ry.
044 7343 373
maija.kangasniemi@nal.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olet tässä