Ajankohtaista

Nuorten asunnottomuuden ennaltaehkäisyhankkeen opit julkaistaan ensi torstaina

Nuorten asunnottomuuden ennaltaehkäisyhanke päättyi, mutta sen oppien ei silti tarvitse kuolla. Ensi viikon torstaina julkaistaan hankkeen opeista koottu pamflettityyppinen julkaisu, johon on kirjoitettu avoimesti ja rehellisesti hankekauden aikana tehtyjä havaintoja ja kokemuksia. Tämä ei ole raportti, joka on tarkoitettu virumaan viraston pöydälle – Olisinpa kotona on tehty selattavaksi ja luettavaksi.

Tervetuloa torstaina 18.2.2016 kello 13.00–15.15 Tieteiden talolle Olisinpa kotona – Nuorten asunnottomuuden ennaltaehkäisyhankkeen opit ja tuotokset -julkaisun julkistamistilaisuuteen. 

Tilaisuudessa pääsee ääneen AUNE-ohjelman johtaja Peter Fredriksson ympäristöministeriöstä. Lisäksi uraa uurtavien yhden luukun ohjauspisteiden Ohjaamoiden roolia tulevassa nuorten kanssa tehtävässä työssä avaa opetus- ja kulttuuriministeriön johtaja Georg Henrik Wrede. Ohjaamoita koordinoivan Kohtaamo-hankkeen projektipäällikkö Pasi Savonmäki kertoo siltojen rakentamisesta Ohjaamoiden ja asumisen toimijoiden välille.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät liitteestä.

Jos eläisit kaduilla, nukkuisit rappukäytävissä tai toisten nurkissa, mitä kokisit ja tuntisit? Mistä unelmoisit? Suomessa on tänään yli 2 000 asunnotonta nuorta. Asunnottomuus ei ole nuorten valinta. Jokaista heistä voidaan auttaa vielä tänään. Joskus pienikin apu riittää. Valtakunnallisessa Nuorten asunnottomuuden ennaltaehkäisyhankkeessa on neljän vuoden ajan etsitty keinoja asunnottomuusongelman nujertamiseen. Hankkeen aikana suurissa ja keskisuurissa kaupungeissa on kohdattu kymmeniä verkostoja ja organisaatioita sekä satoja nuorten parissa toimivia ammattilaisia.

Kohtaamisten viesti on selvä. Nuorille tarvitaan lisää vuokra-asuntoja. Asunnon saannin esteitä on purettava. Nuorten ikäluokkia kokoavien tahojen – koulut, oppilaitokset ja armeija – on kytkettävä asumisen asiat paremmin työhönsä. Nuorten arjessa pärjäämiseen on panostettava enemmän, kyse ei ole suorittamisen vaan elämisen taidoista. Päättäjillä on vastuu asumisasiat huomioivan palvelujärjestelmän kokonaiskehittämisestä ja siitä, että nuoret osallistetaan ja tulevat kuulluksi heitä koskevia palveluita suunniteltaessa ja toteutettaessa.

Julkaisua voi suositella kunnille, järjestöille, asumisen eri toimijoille, nuorisopalveluiden lainsäätäjille ja rahoittajille sekä tietysti nuorille ja heidän läheisilleen. Julkaisu tarjoaa selkeitä ja helppoja työkaluja sekä materiaalia kaikkien kohderyhmien käyttöön.

 

Nuorten asunnottomuuden ennaltaehkäisyhankkeen päätösjulkaisu

Nuorten asunnottomuuden ennaltaehkäisyhankkeen päätösjulkaisu

 

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olet tässä