Ajankohtaista

Opas asunnon hankkimiseen ja pitämiseen – pian myös arabiaksi

Oppaan kansi 2016_2017

NAL julkaisee tänä vuonna arabiankielisen, selkokielisen ja englanninkielisen Omaan kotiin -oppaan. Niitä voi ennakkotilata jo nyt.

Omaan kotiin -opas ilmestyi Asunnottomien yönä 17.10. – ja 20 000 kappaleen painos loppui saman tien. Nuorille aikuisille asumisen ja taloudenhallinnan apua tarjoavan oppaan suuri tarve ei ole yllätys. Siksi NAL onkin ennen vuoden loppua julkaisemassa opasta arabiaksi, selkosuomeksi ja painattamassa myös englanniksi.

Jos työskentelet nuorten kanssa ja tarvitsisit annettavaa, kun tulee puhe asunnon etsimisestä, asumisen tuista tai asunnon huollosta – nämä uudet oppaat tarjoavat kulttuurierot huomioivaa tietoa suomalaisessa asunnossa elämiseen. Erityishuomiota on kiinnitetty asunnon lämmitykseen, ruoanlaittoon, siivoamiseen ja ilmanvaihtoon liittyviin kysymyksiin. Kuvitettu opas vastaa erilaiseen asumisen kysymyksiin yksinkertaisesti ja selkeästi.

”Opas on tosi hyvä. Käytän sitä tosi paljon nuorten kanssa. Se on hirveän kätevä antaa nuorelle käteen”, Atte Pynnönen, Helsingin Ohjaamo.

Suomenkielisen oppaan voi lukea ja tulostaa käyttöön tästä: Omaan kotiin – opas itsenäistyvälle nuorelle.

Englanninkielisen oppaan voi lukea ja tulostaa käyttöön tästä: Home of Your Own – A Young Person’s Guide for Becoming Independent.

Arabiankielistä, englanninkielistä, selkosuomen tai suomenkielistä opasta voi ennakkotilata vähintään 25 kappaleen verran lähettämällä pyynnön meille NAL-viestintään: viestinta@nal.fi. Ennakkotilaukset ovat maksuttomia, sillä opas tehdään opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Oppaan ilmestyttyä tilaajilta peritään postitus- ja pakkauskulut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olet tässä