Ajankohtaista

Suunta elämälle, nuoren ehdoilla

Oma plääni -valmennus on nuoren ponnahduslauta itsenäiseen arkeen. Valmennukseen voi osallistua kuka tahansa nuori, joka haluaa päästä oman näköiselleen polulle.

Moni nuori ei tiedä, mikä on se oma juttu. Jos tulevaisuuden haaveet puuttuvat, on itselle sopiviin töihin tai opintoihin hakeutuminen vaikeaa. NAL:n paikallisyhdistys Pääkaupunkiseudun Nuorisoasunnot ry:n tänä vuonna käynnistyneessä Oma plääni -valmennuksessa autetaan nuoria näkemään, mitä kaikkea elämällä on tarjota.

Kokonaisvaltaisessa valmennuksessa suuntaa hakevalle nuorelle etsitään asunto ja annetaan ohjausta arjen asioissa sekä tukea omien ura- ja opiskeluvaihtoehtojen kartoittamiseen. Vuoden kestävän valmennuksen lopussa nuori pystyy rakentamaan itsensä näköisen tuulevaisuuden ja vaikuttamaan ympäröivään yhteiskuntaan. Valmennusvuoden aikana rinnalla kulkee hanketyöntekijöiden lisäksi valmennettavien muodostava vertaistukiryhmä.

Omassa pläänissä lähdetään aina liikkeelle nuoren tarpeista ja lähestytään yksilöä kokonaisuutena.

Tämä ei ole sellainen hanke, jossa me vedetään perässä,” kertoo valmennuksen uraohjaaja Mia Kumpulainen.

”Kaiken pitää lähteä nuoresta itsestään, me voidaan sitten ohjata hänet oikeaan suuntaan.”

Nuoria tulee hankkeeseen usean eri tahon kautta. Esimerkiksi kaupunkien sosiaalitoimien ja Ohjaamojen työntekijät ohjaavat asiakkaitaan valmennuksen piiriin. Ainoa edellytys valmennukseen osallistumiselle on, että nuori haluaa löytää suunnan elämälleen.

Oman pläänin projektipäällikkö Ilari Väänänen kehottaa muitakin nuorten parissa työskenteleviä ammattilaisia pitämään hankkeen mielessä, sillä valmennuksesta voisi olla hyötyä monenlaisille nuorille.

”Oma plääni -toiminnan lähtökohtana on, että se ei ole nuoria leimaavaa, vaan innostavaa ja kannustavaa.”

”Pyrimme siihen, että nuori voisi ylpeästi sanoa, että hän on mukana tällaisessa projektissa”.

 

Lisätietoa valmennuksesta:
Ilari Väänänen, projektipäällikkö

050 566 6814 / ilari.vaananen@pksnuorisoasunnot.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olet tässä