Ajankohtaista

Uusi huoneentaulu rohkaisee puhumaan rahasta ja asumisesta

Uusi huoneentaulu rohkaisee puhumaan rahasta ja asumisesta

Puhu rahasta ja asumisesta -huoneentaulu on uusi NAL:n ja Takuusäätiön kehittämä työkalu. Sen tarkoituksena on helpottaa arjesta, asumisesta ja rahankäytöstä puhumista myönteiseen ja ratkaisukeskeiseen sävyyn.

Puheeksiotto on tärkeää, sillä asumisen ja taloudenhallinnan haasteet voivat vaikuttaa merkittävästi nuoren työssä tai koulutuksessa käymiseen ja arjessa jaksamiseen. Nuorta on tärkeä kannustaa pohtimaan tulevaisuuden toiveita ja miten ne on mahdollista saavuttaa.

Huoneentaulusta on tehty kaksi versiota. Nuorille suunnattu A3-kokoinen juliste auttaa herättämään ajatuksia arjesta, asumisesta ja taloudenhallinnasta – toiveita ja haaveita unohtamatta. Julisteen voi kiinnittää nuorten näkyville aulaan tai työhuoneeseen.

Ammattilaisten A4-kokoinen versio sisältää vinkkejä, kuinka asumisen ja taloudenhallinnan asiat voi ottaa esiin nuoren kanssa tavatessa. Siinä on myös toimintaohjeita, joilla voi auttaa nuorta ottamaan raha- ja asumisasiat haltuun. Tavoitteena on nuoren voimaannuttaminen, oman toimijuuden herättäminen ja arjessa pärjääminen.

Huoneentauluja on pilotoitu ja kehitetty yhdessä Ohjaamoiden ja NAL-paikallisyhdistysten kanssa.

Löydät huoneentaulut sähköisenä nal.fi ja takuusaatio.fi tai voit tilata niitä laatujulisteina suoraan NAL:lta (viestinta@nal.fi) sekä Takuusäätiöltä.

Tehdään yhdessä nuorten toiveesta totta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olet tässä