Ajankohtaista

Uusi palvelupolku tukee asumisneuvonnan työssä

Uusi palvelupolku tukee asumisneuvonnan työssä

NAL:n uusi nuorten asumisen palvelupolku luo perustan entistä kattavammalle asumisneuvonnan työlle.

NAL:n Onnistu asumisessa -hankkeen kevät huipentui tänään 24.5. julkaistavaan nuorten asumisen palvelupolkuun.

Palvelupolku on ammattilaisille suunnattu työkalu, joka kuvaa nuoren saamia, asumiseen liittyviä palveluita Ohjaamoissa sekä Ohjaamojen yhteistyötä asumisen toimijoiden, kuten NAL-paikallisyhdistysten kanssa.

”Haaveenamme on, että nuoret saavat mtahdollisimman laadukkaita ja yhdenvertaisia asumisen palveluita Ohjaamoista ympäri Suomea”, Onnistu asumisessa -hankkeen koordinaattori Samuli Liuskari painottaa.

”Halusimme luoda kokonaiskuvan Ohjaamojen asumisen palveluista ja sitä kautta yhtenäiset raamit asumisneuvonnan työhön Ohjaamoille, NAL-yhteisölle ja muille yhteistyökumppaneille.”

Palvelupolun ohessa NAL julkaisee lisäksi huoneentaulun, jossa listataan keinoja Ohjaamojen ja NAL-paikallisyhdistyksen välisen yhteistyön rakentamiseen. Sekä palvelupolun että huoneentaulun voi ladata ilmaiseksi netissä.

Takana yhteinen urakka

Nuorten asumisen palvelupolku perustuu kymmenien ammattilaisten ja nuorten näkemyksiin ja kokemuksiin. Mukana palvelupolkua luomassa oli 23 Ohjaamoa, 11 NAL-yhdistystä, Moniheli ry, Ohjaamojen psykososiaalinen tuki -hanke. Lisäksi työtä tukivat Kohtaamo ja neljä ministeriötä (YM, TEM, STM ja OKM)

Kevään aikana järjestetyissä työpajoissa kartoitettiin Ohjaamoiden ja NAL-paikallisyhdistysten ja muiden nuorten parissa työskentelevien ammattilaisten tarpeita ja toiveita asumiseen liittyvistä palveluista ja niiden kehittämisestä. Nuorten asumisneuvonnan tarpeita selvitettiin Ohjaamoissa tehdyllä kyselyllä.

Samuli Liuskari kiittelee projektissa vallinnutta yhteishenkeä.

”Projektiin osallistuneista näkyi sitoutuminen ja halu kehittää Ohjaamojen asumisen palveluita. Oli hienoa päästä kehittämään palvelupolkua niin monen osaavan ammattilaisen kanssa.”

Yhtenäisiä palveluita rakentamassa

Nuorten asumisen palvelupolku tukee ammattilaisten arjen työn lisäksi laajoja yhteiskunnallisia tavoitteita. Ohjaamojen asumisneuvonnan kehittäminen on yksi tärkeimmistä tavoitteista valtakunnallisessa nuorisotyön ja -politiikan ohjelmassa.

NAL:n uudet julkaisut toimivat perustana pitkäjänteiselle kehittämistyölle.

”Työ ei missään nimessä lopu tähän. Syksyllä ryhdymme soveltamaan palvelupolun toimintamalleja paikallisesti”, Liuskari kertoo.

Projektin tavoitteena on, että Ohjaamot, NAL-yhdistykset ja muut yhteistyökumppanit ryhtyvät kehittämään palvelupolun pohjalta omia, paikallisiin tarpeisiin vastaavia toimintamalleja.

”Palvelupolku antaa Ohjaamoille ja NAL-paikallisyhdistyksille yhteisen lähtökohdan, josta nuorten asumisen palveluita lähdetään kehittämään.”

 

Lataa uudet julkaisut:

Nuorten asumisen palvelupolku_NAL 2018

Yhteistyön huoneentaulu_NAL 2018

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olet tässä